Comuna Greaca beneficiază de un Cămin Cultural, iar în cadrul acestuia funcționează Biblioteca Comunală care deține în patrimoniul său 8.186 volume. Căminul Cultural dispune de dotările necesare (sistem audio și de lumini, retroproiector, microfoane) pentru buna desfășurare a diverselor activități culturale atât a elevilor din Greaca (serbări școlare, spectacole cu ocazia zilelor 8 Martie, 1 Iunie, sărbătorilor de iarnă), cât și a altor festivități.

Unul din proiectele în care a fost implicată Biblioteca Comunală în parteneriat cu Școala Generală cu clasele I – VIII Greaca s-a desfășurat sub genericul „File de viață – file de carte”, proiectul urmărind promovarea interdisciplinară, colaborarea, prietenia, toleranța și lucrul în echipă.

Totodată, Biblioteca Comunală organizează și alte manifestări cultural – educative anuale, precum: „Gând pentru Eminescu”, „Unirea Principatelor Române”, „Dragobetele –

Sărbătoarea dragostei la români”, „8 Martie – Gânduri închinate mamei”, Vizita „Bobocilor” (rolul sălii de lectură în viața copiilor), Concurs „Jocul Literelor”, „O școală deschisă pentru viitor” (folosirea materialelor reciclabile prin confecționarea diverselor obiecte) și „Uite vine Moș Crăciun”.

Comuna Greaca își sărbătorește „Ziua Comunei” în data de 29 iunie când este și Hramul Bisericii „Sfinții Petru și Pavel”.

Culte

Pe raza comunei se află 4 biserici distribuite astfel:

  • Biserica „Sf. Petru și Pavel” din satul Greaca;
  • Biserica „Sf. 40 Mucenici” din satul Greaca;
  • Biserica ”Sf. Dumitru” din satul Puțu – Greci;
  • Biserica „Sfânta Treime” din satul

Biserica Sfinții Petru și Pavel, sat Greaca